Pályázatok, hírek

Pályázati információk:

Felnőttképzéseink között falusi vendéglátó tanfolyamot is indítunk!

Vidéken él, és szeretne saját vállalkozásba fogni? Kézenfekvő ötlet olyasmivel foglalkozni, aminek segítségével hatékonyan ki tudja használni a rendelkezésére álló lehetőségeket. A vidéki környezet sokak számára vonzó, ideális helyszíne a pihenésnek, kikapcsolódásnak, az új élmények megszerzésének. Miért ne használná ki a lakóhelye adottságait és kamatoztatná azokat a turizmus területén?

felnőttképzéseink között indítunk Falusi vendéglátó tanfolyamot is (OKJ szám: 31 541 15, Engedély szám: E-001626/2017/A006), ami kiváló lehetőséget kínál a saját vállalkozás elindítására és az ezzel járó kihívásokra való felkészülésre. Aki falusi vendéglátással szeretne foglalkozni, annak a felnőttképzésen megtanítjuk az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati alapokat. A felnőttképzés időtartama hat hónap, de kitolható nyolc hónapig is. Minden résztvevőnek kötelező a sikeres vizsga letétele és a tanórákon való részvétel, a szükséges óraszám teljesítése. A felnőttképzés végén a sikeresen teljesítő tanulók érvényes OKJ bizonyítvánnyal a kezükben távozhatnak és belevághatnak vállalkozásuk elindításába.

A felnőttképzésen tanultak alapján, falusi vendéglátóként nyithat például panziót, vendéglőt, bármilyen vállalkozást indíthat, ami szállást, ellátást nyújt a településre érkező turistáknak. A saját maga által termelt terményekből, tenyésztett állatokból készített ételekkel vendégelheti meg őket, de a vidéki élettel való autentikus találkozást is biztosíthatja a turistáknak.

A felnőttképzésen tanultak segítik a vállalkozókat abban, hogy egyszerre tudjanak megfelelni mindazoknak az elvárásoknak, amik egy falusi vendéglátót érintenek. Bármit magas színvonalon teljesíteni tud, amire a vendégeknek igénye van, és egyúttal életben tudja tartani a tradíciókat, a hagyományok átadását is.

Amennyiben a felnőttképzések iránt érdeklődik, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, és tájékozódjon az aktuálisan induló tanfolyamainkról! Kollégáink minden segítséget megadnak a kiválasztott felnőttképzés sikeres megkezdéséhez.

 

Jól kijön a gyerekekkel? Kamatoztassa kisgyermekgondozó, -nevelő képzésen!

kisgyermekgondozó, -nevelő képzésA gyermekek közelében lenni sokszor igazi felüdülés, mert meghatóan őszinték, lelkesek, derűsek és vidámak, önzetlenül képesek szeretetet adni és bármikor kérhetünk tőlük egy nagy ölelést, nem fognak zavarba jönni! A gyerekek üdítő jelenléte sok felnőtett vonz, akik ezért olyan állást szeretnének vállalni, melynek keretein belül részt vehetnek a gyerekek tanításában, illetve gondozásában. Aki ilyen hivatást választ, az egyúttal nagy felelősséget is vesz a nyakába. Ha ilyen állást keres, ne mulassza el a kisgyermekgondozó, -nevelő OKJ-s képzésünket!

Keresse fel bizalommal oktató központunkat, ahol egy év alatt mindent megtanítanak Önnek a tanfolyamon oktatóink, amit egy színvonalas kisgyermekgondozó, -nevelő képzésen el tud sajátítani! Amikor majd kilép az oklevéllel a kezében, már készen fog állni arra, hogy megadja a gondjaira bízott gyermekeknek a legfontosabbat, a szeretettel és megértéssel kiegészített nevelést. A kicsik mindenre nagyon fogékonyak, amit maguk körül tapasztalnak, a nevelő, gondozó feladata rányitni a szemüket a világra, segíteni a fejlődésüket, új dolgokat tanítani nekik, miközben megteremti számukra azt a fizikai, érzelmi biztonságot, amire az otthonukon kívül szükségük van. Tehát korántsem elég, ha valaki szereti a gyerekeket, jól kijön velük, szívesen foglalkozik a kicsikkel. Nem elég, viszont kiváló alap ahhoz, hogy a kisgyermekgondozó, -nevelő képzésen tanultakkal kiegészülhessen és a résztvevőből kiváló szakember váljon.

A kisgyermekgondozó, -nevelő képzésünket elvégző tanulók a sikeres vizsgát követően már bármilyen álláshirdetésre jelentkezhetnek, bármilyen intézménybe beadhatják a jelentkezésüket, ahol 0-3 éves kisgyermekek nevelése, gondozása a feladat.

Forduljon bizalommal hozzánk, és jelentkezzen az aktuálisan induló kisgyermekgondozó, -nevelő OKJ-s képzésünkre, amennyiben komolyan gondolja, hogy ezen a területen szeretne elhelyezkedni és hatékonyan részt venni a gyerekek nevelésében! Minden információt megadunk kisgyermekgondozó, -nevelő OKJ-s képzésről a honlapunkon közzétett elérhetőségeink bármelyikén!

 

Indítson vállalkozást, vásároljon saját földet aranykalászos gazda képzésünk elvégzése után!

Sokan képzelik el úgy az aktív munkával töltött éveik után az életüket, hogy vásárolnak maguknak egy darab földet, és annak művelésével töltik napjaikat. Vannak, akik ennél is jobban előre gondolkodnak és már a családjukkal együtt költöznek saját birtokra. Maguk mögött hagyják a várost és az embertömeget, hogy maguknak termeljék meg a napi, friss élelmet, a maradékot pedig értékesítsék. A természet közelében élni persze igényel némi felkészülést, ez igaz a mezőgazdasági ismeretekre is. Hogyan tudná valaki máskülönben a földet rábírni, hogy gazdag termést hozzon?

Az aranykalászos gazda képzés elvégzésével már minden résztvevő nekivághat egy saját gazdaság elindításának és felvirágoztatásának. Jó tudni, hogy az aranykalászos gazda képzés elvégzése szükséges ahhoz, hogy valaki saját földet vásároljon. Egy sikeresen elvégzett képzés oklevelével a kezében azonban már szinte bárki saját földet tud vásárolni, ezt követően pedig megpályázhat különféle agrár támogatásokat is.

Az országban több helyen is indítanak aranykalászos gazda képzést, de természetesen nagyon eltérő a különböző tanfolyamok színvonala, a képzési ideje és a díja is. Aki olyan tanfolyamra szeretne jelentkezni, amivel gyorsan végez, de nem tartalom nélküli ismereteket nyújt, annak figyelmébe ajánljuk az általunk indított aranykalászos gazda képzést!

Az aranykalászos gazda képzésre bárki jelentkezhet, aki már nagykorú, rendelkezik jogosítvánnyal és alapfokú iskolai végzettséggel, valamint szakmai alkalmassági igazolással is. A képzés hat hónapja alatt minden fontos ismeretet átadunk, ami az állattartás, a kertészkedés, a növénytermesztés, a gazdálkodás, a mezőgazdasági gépek kezelésének alapjaihoz nélkülözhetetlen, mind elméletben, mind pedig gyakorlatban.

Indítsa el saját vállalkozását, változtasson az életén, és valósítsa meg terveit a mezőgazdaságban! Az első lépés a aranykalászos gazda képzés elvégzése! Részletes tájékoztatást adunk a honlapunkon található elérhetőségeink egyikén, keressen minket bátran!

 

Megszűnik jelenlegi formájában az OKJ képzés, most jelentkezzen tanfolyamainkra!

2020-tól kezdve az OKJ képzések megszűnnek. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem lehet majd szakképesítést szerezni az iskolai évek befejezése után, hanem azt, hogy a rendszert átszervezik.

A cél az egyszerűbb, átláthatóbb szakképzési rendszer kiépítése, ahol alapszakmát oktató és speciálisabb képzést adó tanfolyamokat különböztetnek meg. Az alapszakmákat iskolarendszerű képzésben, a specializációkat felnőttképzésben valósítják meg. Az OKJ képzés neve is változni fog, ebben a formában ez sem létezik majd tovább. Az Országos Képzési Jegyzék helyét tehát egy új és modernebb rendszer veszi majd át.

Ezúton szeretnénk felhívni azok figyelmét, akik hozzánk jelentkeznek, hogy a fentieket figyelembe véve alakítsák a terveiket! Tehát, aki valamilyen OKJ képzést szeretne elvégezni, az már csak 2019 december 31-ig teheti ezt meg. Az általunk indított OKJ képzések még eddig a határidőig élnek, a jövő évben az új rendszer lép életbe. A szociális és pedagógiai képzéseink a jövő évtől már iskolarendszerű képzésben indulnak.

Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, és jelentkezzen december 31-ig a még OKJ képzés formában induló tanfolyamainkra!

 

A gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés felkészült segítőket képez!

A segítség csak akkor vezet jóra, ha  olyasvalaki adja, aki tudja, hogy mit csinál. Bizonyos esetekben a segítség többet árt, mint használ, de ha felkészülten adják, akkor eléri a célját. A gyógypedagógiai segítő munkatárs képzésünkön résztvevők megtanulhatják, hogyan segíthetnek a rászoruló embertársaiknak úgy, hogy ne újabb problémát okozzanak vele, hanem valódi segítséget nyújtsanak.

A szakképzett segítőkre ezen a területen is égető szükség van, ezért, ha valaki hasonló munkakörben szeretne tevékenykedni, akkor érdemes belevágnia a gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés elvégzésébe.

A gyógypedagógiai segítő munkatárs képzést folyamatosan indítjuk, ha a 15 fős létszámot eléri a jelentkezők száma. A képzés 7-9 hónapot vesz igénybe, ez alatt az idő alatt a résztvevők mindent megtanulnak, amivel a gyógypedagógusok munkáját segítik. A speciális igényű gyermekek vagy felnőttek mindennapi életében fontos szerepet tölt be egy segítő. Az oklevél megszerzését követően a végzett tanulók elhelyezkedhetnek oktatási intézményekben, gondozó intézményekben is.

Keressen minket bizalommal az elérhetőségeink egyikén, és érdeklődjön a részletekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Számoljunk csak! *