Együttműködés az Iskolakertekért Alapítvánnyal

 

Együttműködési megállapodást kötött a Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. (továbbiakban VEVI) és az Iskolakertekért Alapítvány: az Iskolakert Szakmai Műhelyben szeretnék egymás munkáját erősíteni.

A VEVI és az Iskolakertekért Alapítvány megfogalmazott céljai között egyaránt szerepel a vidéki ifjúság környezet és munka értékrendű szemléletformálása. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet tulajdonítanak olyan kertek létrehozásának, melyek elsősorban gyermekek gyakorlati nevelését célozza. Mindkét fél célja olyan kertek kialakítása, segítése és fenntartása, ahol a gyerekek élményszerű közösségi tapasztalatokon keresztül, játékosan vonódnak be a mezőgazdasági termelés tudástárába, az önellátást szolgáló lehetőségekbe.

Az Iskolakertekért Alapítvány által koordinált Iskolakert-hálózat szaktanácsadással, hospitálási lehetőséggel, hírlevélben történő információ átadással, valamint a hálózati tagok számára hozzáférhető kedvezményes szolgáltatások biztosításával segíti a VEVI által összefogott, a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) fenntartása alá tartozó, az Iskolakert-hálózat tagjává váló iskolákban indított iskolakertek megerősödését, hosszú távú működését.

A VEVI részéről külön munkatárs került kijelölésre a szeptemberben induló új iskolakertek koordinálására: Szabó Mónika Rimócon már évek óta sikeresen és elhivatottan vezeti az iskolakertet, az ott szerzett tapasztalatai és elhivatottsága a biztosítéka munkája sikerének. Munkájukról kisfilmet is forgatott az Ikon Stúdió: http://www.ikonstudio.hu/iskolakert-rimocon-csak-ugy-firkalgatunk/

Az újonnan csatlakozó tizenegy egyházi iskolával az Iskolakert-hálózat már közel félszáz tagot számlálhat, melyek képviseltetik magukat az ország minden régiójában.

A szakmai együttműködésben a VEVI kiemelt feladata lehet annak vizsgálata, hogy a teremtésvédelem, a lelki gondozás, a bibliai üzenetek átadása hogyan jelenhet meg a kerti munkában, a kerti élmények feldolgozásában.

 

Iskolakertekért Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Számoljunk csak! *