Püspöki Gazdapiac

2013-ban  indítottuk útjára a Püspöki piacot Vácon, a Püspöki Palota előtti szabad területen. Jelenleg 12 – 17  termelő kínál friss zöldséget, fűszernövényeket, pékárut, tejterméket, lekvárt, szörpöt, mézet, gyümölcslevet, füstölt húsárut.

A gazdapiac sikeréből merítve 2016-tól ezt a kezdeményezést tovább gondoltuk, így indult el a Váci Kosár webshop. Webpiacunkon a kis- és őstermelők mellett megjelenhetnek szövetkezetek és egyéni vállalkozók is. Fontos a minőségi, kis mennyiségben előállított termék, akár húsokról, akár tejtermékekről, sajtokról, vagy kézműves termékként megjelenő szappanról van szó. Mind a piac, mind a webshop elsődleges feladatának tartja a hazai termelők segítését, a minőségibb áruk megismertetését, a közösség építését.

A Püspöki Piac valójában egy példa, melyet az egyházmegyében lévő községek, illetve plébániák alapul vehetnek saját, helyi piacuk kialakításához. A VEVI vállalja, hogy az indításhoz szükséges információkat, működése során felgyülemlett tapasztalatait átadja bármely hozzá forduló közösség számára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Számoljunk csak! *