Kisgyermekgondozó, -nevelő képzés

Várható indulás: 2020. december

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A kisgyermekgondozó, –nevelő a 0–3 éves korú gyermekek ellátását az erre a korosztályra szakosodott gyermekintézményekben önállóan végzi. Felelősséget vállal a rábízott kisgyermekért, gyermekcsoportért, a nevelés folyamatában hozott döntéseiért és nevelői tevékenységének következményeiért. A kisgyermeknevelő, érett felnőtt személyiség, aki megfelelő empátiával képes fordulni a gyermekekhez és családjaikhoz, szakmai felkészültsége alapján hitelesen tudja a családok felé közvetíteni a kisgyermekek nevelésével, fejlődésével kapcsolatos tudását, ismereteit.  Tiszteletben tartja a kisgyermek személyiségét, megfelelő toleranciával rendelkezik a mássággal kapcsolatban. Feladata a 0–3 éves korú gyermekek testi és pszichés szükségleteinek kielégítése, nevelése, fejlődésük támogatása. A mindennapi tevékenysége során a gyermekek szükségéleteinek figyelembevételével alakítja ki a gyermekek életterét, biztosítja a gyermekek önálló tevékenységének feltételeit, a szokások és egészséges életmód kialakulását. Felismerve a kisgyermekek biológiai és pszichés szükségleteit, azokat egyénre szabottan elégíti ki. A játék feltételeinek megteremtése mellett, részt vesz a játékban úgy, hogy a gyermekek motivációja, kíváncsisága, játékkedve fennmaradjon. Munkája során nem pótolja, hanem kiegészíti a családi nevelést, érzelmi biztonságot nyújt a kisgyermek számára. Segíti a gyermeket a világ megismerésében úgy, hogy aktivitásra való igényét tiszteletben tartja, nem veszi el tőle a felfedezés örömét. Fogékonnyá teszi a gyermekeket a művészetekkel szemben, a korosztálynak megfelelő zenei, vizuális és anyanyelvi élmények tudatos és rendszeres közvetítésével. A gyermekek szociális készségét fejleszti, olyan szabályok felállításával, amik érthetőek és betarthatóak, segíti a konfliktusok megoldását és támogatja a gyermekek egymás felé irányuló pozitív kezdeményezéseit. A szülőkkel állandó kapcsolatot tart, kompetenciájukat erősíti, rendszeresen beszámol a gyermekükkel kapcsolatos napi eseményekről.

Kisgyermekek tevékenységével, fejlődésével kapcsolatos dokumentációt vezet.

A tanfolyamon megszerezhető képesítés megnevezése: Kisgyermekgondozó, – nevelő OKJ-s bizonyítvány.

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosítója és megnevezése:

10525–12 A szociális ellátás általános tevékenységei
10559–12 Elsősegély–nyújtási feladatok
12046–16 Gyermekellátási alapfeladatok és alapelvek
10528–12 Házi időszakos gyermek–felügyeleti feladatok
10529–16 A napközbeni gyermekellátás feladatai
10530–16 A napközbeni gyermekellátás dokumentációs feladatai
11498–12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén)
11499–12 Foglalkoztatás II.

A tanfolyamok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak.

Képzéseink az alábbi településeken indulhatnak:

 • Salgótarján
 • Pásztó
 • Szécsény
 • Kismaros
 • Vác
 • Dunakeszi
 • Fót
 • Kakucs
 • Gyál
 • Dabas
 • Alsónémedi
 • Gödöllő
 • Cegléd
 • Szolnok

Csoportos jelentkezés esetén (min. 10 fő) tanfolyamaink – külön szerződésben rögzítve – kihelyezett formában is igényelhetők!

Képzéseinkre jelentkezésjelentkezési lap részletes kitöltésével, melyet ezután szkennelve elküldve a felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre, vagy postán a 2600 Vác Migazzi Kristóf tér 1. címre, illetve ugyanitt személyesen a Felnőttképzési ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben!

Részletes felvilágosítás:

Bank Csaba – felnőttképzési szakmai vezető; Tel.: 06-30-609-3525

Ebner Janka – felnőttképzési referens; Tel.: 06-30-478-7167 

E-mail: felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu

Felelősségteljes, változatos hivatás? Végezze el kisgyermek gondozó és nevelő képzésünket!

kisgyermek gondozó és nevelő képzésSzereti a gyerekeket, szívesen foglalkozna velük nap, mint nap? Felelősségteljes, izgalmas hivatást keres? Szeretne pluszt nyújtani a jövő generációja számára? Ha a kérdésekre igennel felelt, Önnek tökéletes választás lesz kisgyermek gondozó és nevelő képzésünk.

A kisgyermek gondozó és nevelő képzés elvégzésével az egyik legszebb hivatást tudhatja magáénak. A kicsik gondozása és nevelése számtalan olyan örömteli pillanatot rejt magában, amelyek nap, mint nap pozitív energiával képesek feltölteni azokat, akik ezen a területen helyezkednek el. A kisgyermek gondozó és nevelő képzés elvégzésével a biztos megélhetés is garantált, a képesítés megszerzése után rövid időn belül munkát fog tudni vállalni. Több állami intézményben is el lehet helyezkedni a végzettséggel alkalmazottként, emellett lehetőség van magánbölcsődében vagy családi napköziben is dolgozni. A képesítéssel nincs kizárva az sem, hogy vállalkozóvá váljon, akár Ön is nyithat családi napközit vagy magánbölcsődét.

Mint láthatja, számtalan lehetőség tárul Ön elé, ha kisgyermek gondozó és nevelő képzést elvégzi. Ha szeretne jelentkezni vagy bővebb információkra lenne szüksége a képzésről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!