Gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A gyermek– és ifjúsági felügyelő a gyermeket ellátó intézmény vezetőjének és nevelőjének irányítása mellett végzi a gyermek életkorának, állapotának megfelelő napi tevékenységeket. Közreműködik a gyermek számára otthont nyújtó intézmény, nevelési/gondozási tevékenységeinek elvégzésében. Megbízás alapján az intézmény működésével kapcsolatosan feladatokat végez, lebonyolítja a gyermekek szabadidős tevékenységét. Részt vesz a gyermek önálló életvitelre való felkészítésében. Közreműködik a gyermekek befogadásával kapcsolatos feladatok ellátásában. Végzi a gyermek napközbeni ellátó intézménybe való felvételének előkészítésével kapcsolatos teendőket és ellátja a nevelési/gondozási feladatokat. Végzi a munkakör ellátásával kapcsolatos dokumentációs feladatokat.

A tanfolyamon megszerezhető képesítés megnevezése: Gyermek- és ifjúsági felügyelő OKJ-s bizonyítvány

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosítója és megnevezése:

12046-16 Gyermekellátási alapfeladatok és alapelvek
10523-16 Gyermekfelügyelői feladatok
10524-16 Gyermek–felügyeleti dokumentációs feladatok

A tanfolyamok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak.

Képzéseink az alábbi településeken indulhatnak:

  • Salgótarján
  • Balassagyarmat
  • Pásztó
  • Rétság
  • Vác
  • Gyál
  • Alsónémedi
  • Gödöllő

Csoportos jelentkezés esetén (min. 10 fő) tanfolyamaink – külön szerződésben rögzítve – kihelyezett formában is igényelhetők!

Képzéseinkre jelentkezésjelentkezési lap részletes kitöltésével, melyet ezután szkennelve elküldve a felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre, vagy postán a 2600 Vác Migazzi Kristóf tér 1. címre, illetve ugyanitt személyesen a Felnőttképzési ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben!

Részletes felvilágosítás:

Bank Csaba – felnőttképzési szakmai vezető; Tel.: 06-30-609-3525

Ebner Janka – felnőttképzési referens; Tel.: 06-30-478-7167 

E-mail: felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu

A gyermek- és ifjúsági felügyelő képzéssel fél éven belül képesítést szerezhet!

gyermek- és ifjúsági felügyelő képzésAki szeretne gyerekekkel foglalkozni, annak nem feltétlenül kell pedagógus-, vagy óvónőképzést elvégeznie, illetve diplomát szereznie a területen. Léteznek olyan tanfolyamok, amik lehetővé teszik, hogy aki elvégzi, az részt vehessen a gyermekek nevelésében. Ilyen felnőttképzési modul a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés.

A gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés egy olyan tanfolyam, ami fél éven belül gyakorlati és elméleti tudást ad az érvényes OKJ-s bizonyítvánnyal együtt. A végzettséggel gyermekfelügyelő, dajka, gyermekgondozó és -nevelő, illetve gyermekvédelmi asszisztens munkaköröket lehet betölteni.

A gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés elvégzését azoknak ajánljuk, akik hasonló környezetben és feladatkörben végzett tevékenységhez éreznek elhivatottságot, de minél gyorsabban terveznek átfogó tudást szerezni ezen a területen.

Ha érdekli a lehetőség, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal a weboldalunkon feltüntetett elérhetőségeink egyikén, és jelentkezzen aktuális gyermek- és ifjúsági felügyelő képzésünkre!