Gyógypedagógiai segítő munkatárs képzés

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A Gyógypedagógiai segítő munkatárs részt vesz a közvetlen gyógypedagógiai munka előkészítésében. Közreműködik a tanórai, a tanórán kívüli és intézményen kívüli foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában. Közreműködik a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyek körében végzett általános jellegű nevelési, oktatási feladatokban. A gyógypedagógus, konduktor útmutatásai alapján ellátja az egyes sajátos nevelési igény–specifikus, fogyatékosság–specifikus, gyógypedagógiai asszisztensi feladatokat. Felügyeli, kíséri résztvevőket vagy csoportokat. Gondozási feladatokat végez, tevékenyen részt vesz a higiénés szokásrendszer kialakításában, valamint a közösen végezhető munkatevékenységekben. Közreműködik a gyermekek, résztvevők szabadidős tevékenységének előkészítésében, szervezésében, segít a lebonyolításban. Betartja a titoktartási kötelezettséget. Munkáját a sajátos nevelési igényű, fogyatékos személyekkel, családtagjaikkal, és más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

A tanfolyamon megszerezhető képesítés megnevezése: Gyógypedagógiai segítő munkatárs OKJ-s bizonyítvány.

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosítója és megnevezése:

11464–16 Pedagógiai, pszichológiai feladatok
11465–12 Általános gyógypedagógiai feladatok
11466–12 Speciális gyógypedagógiai feladatok
11498–12 Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
11499–12 Foglalkoztatás II.
11500–12 Munkahelyi egészség és biztonság

Kinek való a gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés?

gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés

Sokan szeretnének olyan állást találni, amivel segíthetnek az embertársaiknak. A gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés ilyen lehetőséget kínál mindazoknak, akik felelősségteljes hivatást szeretnének választani.

A gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés több modulból áll: pszichológiai, pedagógiai, gyógypedagógiai és gondozással kapcsolatos ismereteket ad át a résztvevőknek. Aki a kevesebb, mint egy éves képzés és a sikeres vizsga után okleveles segítőként kezd állást keresni, az felkészülten vághat neki a munkakörrel járó kihívásoknak.

Milyen kihívásokra készít fel pontosan a gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés? A sajátos nevelési igényű emberek gondozásában, ellátásában, mindenapjaik megszervezésében vállal kulcsszerepet. Egy képzett szakember felügyeletet lát el, részt vesz a programok szervezésében, a gondozásban és a napi tevékenységek lebonyolításában.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a gyógypedagógiai segítő munkatárs-képzés iránt, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, és tájékozódjon aktuális tanfolyamainkról!

A tanfolyamok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak.

Képzéseink az alábbi településeken indulhatnak:

 • Salgótarján
 • Balassagyarmat
 • Pásztó
 • Rétság
 • Vác
 • Gyál
 • Gödöllő
 • Dabas
 • Cegléd
 • Szolnok
 • Hatvan

Csoportos jelentkezés esetén (min. 10 fő) tanfolyamaink – külön szerződésben rögzítve – kihelyezett formában is igényelhetők!

Képzéseinkre jelentkezésjelentkezési lap részletes kitöltésével, melyet ezután szkennelve elküldve a felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre, vagy postán a 2600 Vác Migazzi Kristóf tér 1. címre, illetve ugyanitt személyesen a Felnőttképzési ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben!

Részletes felvilágosítás:

Bank Csaba – felnőttképzési szakmai vezető; Tel.: 06-30-609-3525

Ebner Janka – felnőttképzési referens; Tel.: 06-30-478-7167 

E-mail: felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu