Szociális gondozó és ápoló képzés

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szociális gondozó és ápoló szociális szakember irányításával képes az idős és a fogyatékos ellátás intézményi és intézményen kívüli, a személyes szolgáltatások területén szükséges szociális gondozási feladatok ellátására. Munkája eredményessége érdekében a kliensekkel és munkatársaival személyes kapcsolatokat alakít ki, velük együttműködik. Felméri a fogyatékos és az idős ember sajátos szükségleteit, és az ápolási, gondozási, fejlesztési, rehabilitációs tervnek, programnak megfelelően nyújtja az alap– és a személyre szóló szolgáltatásokat. Ha szükséges, baleset vagy hirtelen egészségromlás esetén elsősegély nyújtására is képes. A munkához kapcsolódó adminisztrációs feladatokat ellátja.

A tanfolyamon megszerezhető képesítés megnevezése: Szociális gondozó és ápoló OKJ-s bizonyítvány.

A szakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti azonosítója és megnevezése:

10569–16 Gondozási–ápolási alapfeladatok
10570–16 A szükségletek felmérése
10571–16 Sajátos gondozási feladatok
10572–16 Gondozási–ápolási adminisztráció
11497–12 Foglalkoztatás I.
11499–12 Foglalkoztatás II.

A tanfolyamok min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak.

Képzéseink az alábbi településeken indulhatnak:

  • Mende

Csoportos jelentkezés esetén (min. 10 fő) tanfolyamaink – külön szerződésben rögzítve – kihelyezett formában is igényelhetők!

Emberekkel szeretne foglalkozni? Válassza  szociális gondozó és ápoló képzésünket!

Vannak olyan emberek, akik el sem tudják képzelni, hogy a napjukat nagyrészt egyedül, egy irodában dolgozva töltsék. Ön is ebbe a csoportba tartozik? Imád másokkal foglalkozni? Akkor szociális gondozó és ápoló képzésünk Önnek való!

Nagyon sokan nem vállalják magukra, hogy időseket, vagy fogyatékkal élőket ápoljanak. A gondoskodás kétségkívül nagyon nehéz feladat, ám ennek a szakmának is megvan a szépsége. Az, hogy a gondozónak lehetősége van az ápolásra szorulók napját megszépíteni, az életüket megkönnyíteni, nagyon nagy erőt tud adni a feladatok elvégzéséhez. Legtöbbjük pedig végtelenül hálás is ezért, és a maga módján igyekszik viszonozni a sok kedvességet. Szociális gondozó és ápoló képzésünk során mindenre megtanítjuk a résztvevőket, hogy aztán tudásuk legjavát nyújtva, könnyen elhelyezkedhessenek a pályán.

További tájékoztatásra van szüksége a szociális gondozó és ápoló képzésünkkel kapcsolatban? Lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeinken!

Képzéseinkre jelentkezésjelentkezési lap részletes kitöltésével, melyet ezután szkennelve elküldve a felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu e-mail címre, vagy postán a 2600 Vác Migazzi Kristóf tér 1. címre, illetve ugyanitt személyesen a Felnőttképzési ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben!

Részletes felvilágosítás:

Bank Csaba – felnőttképzési szakmai vezető; Tel.: 06-30-609-3525

Ebner Janka – felnőttképzési referens; Tel.: 06-30-478-7167 

E-mail: felnottkepzes@vaciegyhazmegye.hu