Kid’s Skills program

Mi az a Kids’ Skills?

A Kids’ Skills-t a 90-es években Ben Furman és kollégája, Tapani Ahola fejlesztették ki, akik a Helsinki Rövid-Terápiás Intézet alapítói és tanárai. A Kids’ Skills világszerte elterjedt, a megoldásfókuszú megközelítésen alapuló coachingmódszer 4 éves és annál nagyobb gyerekeknek és fiataloknak. A módszer központi gondolata, hogy a gyermekek életében felmerülő problémák jó része megfogalmazható olyan készségként, amely megtanulható és/vagy fejleszthető.

Egyéni Kids’ Skills foglakozás

Az egyéni Kids’ Skills konzultáció során a gyermekkel egy adott készség elsajátításán dolgozunk. A folyamat a Kids’ Skills 15 lépését követi, melynek során a gyermek megtanul reális célokat kitűzni, motivációt szerezni illetve motiválni saját magát, segítséget kérni, megtapasztalni a rendszeres gyakorlás eredményét valamint a folyamat végére képessé válik újabb készség elsajátítására .

Kiknek?

4-14 éves korú gyerekeknek.
 

Hogyan?

A folyamat 1+4 órában, az alábbi lépéseken keresztül zajlik:

  1. Személyes / telefonos / skype-os konzultáció a szülővel: ennek során tisztázzuk a szülő elvárásait, megbeszéljük a fontosabb tudnivalókat a gyermekkel kapcsolatban, kiderül, hogy vállaljuk-e a közös munkát, azaz várhatóan tudunk-e a gyermek hasznára lenni a Kids’ Skills módszerrel. Ha igen, akkor megállapodunk, szerződést kötünk. A részvételi díjat ezután kérjük átutalni.
  2. Személyes konzultáció a gyermekkel a szülő jelenlétében: a módszer rövid ismertetése, egyéni munkafüzet átadása, a gyermek erősségeinek feltérképezése, egyeztetés a gyermekkel a fejlesztendő készségről.
  3. Kids’ Skills ülés a gyermekkel. Eddigi eredmények elismerése, nehézségeken való túljutás módjainak számbavétele, ünneplés megtervezése.
  4. Kids’ Skills ülés a gyermekkel. További sikerek és a segítők hozzájárulásának elismerése. Megnézzük, a gyermek életének melyik más területén történt még előrelépés.
  5. Kids’ Skills ülés a gyermekkel. Zárás, ünneplés a gyermekkel történt előzetes megállapodás szerint.

Mikor?

Az időpontokat mindenkivel egyénileg egyeztetjük.
 

Hol?

Egyéni megállapodás alapján.

Előzetes bejelentkezés:

Torma Joel, római katolikus pap. coach, tréner

E-mail: joelatya@gmail.com

Jakobszen-Tátrai Zsófia mentálhigiénés családtudományi és családterápiás szakember

e-mail:  jakobszen.zsofia@vaciegyhazmegye.hu